preskoči na sadržaj
NOĆ KNJIGE

Školska godina 2021./2022.

U ponedjeljak, 25. travnja 2022., obilježena je Noć knjige 2022. Budući da je ovogodišnji naglasak na slobodi, propitkivanju slobode i prikazivanju knjige kroz prostor slobode, učenici 2. razreda PŠ Stupnik s učiteljicom Sandrom Marinić i knjižničarkom Sandrom Škarpom izradili su zanimljive web plakate na tu temu. Naši mali drugaši pokazali su nam koje knjige bi svakome trebale biti dostupne te kako ih oni vide kroz sliku, strip ili kratki sadržaj. Izazovu knjigo - slobode pridružile su se i članice Skupine za informiranje – Franka Pavković i Ana Vuk svojim likovno - literarnim uratcima.

 

     

 

 

 

 

Školska godina 2020./2021.

 

                            

         

U našoj školi je u petak, 23. travnja 2021., obilježena Noć knjige na temu Ljekovita moć knjige uz zaštitno lice babušku Knjigušku. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi učenici su crtali, pisali, komentirali i izrađivali stripove onih knjiga koje su na njih ostavile dubok dojam. U obilježavanju su sudjelovali učenici 1. b razreda s učiteljicom Tatjanom Božan, Literarna skupina učenika 6. razreda s profesoricom Anitom Kobas, učenici 5. i 7. razreda s profesoricom Milom Pandžić, učenici 8. razreda s profesoricom Melitom Krstanović i profesorica Sandra Škarpa.

Iz našeg druženja proizašli su zanimljivi radovi koje možete pogledati klikom na knjižice.               

                      

                                   

               

 

Školska godina 2019./2020. - online

 

  U ovoj izvanrednoj i izazovnoj situaciji za sve nas, naši tradicionalni događaji u školi se ipak nastavljaju! Noć knjige 2020. je ove godine posebna – virtualna, ali i dalje zabavna! Dok se svi držimo pravila #ostanidoma, naši vrijedni učenici i dalje puno čitaju te stvaraju hvalevrijedna književna, kritičarska i likovna djela. Zajedno sa svojim učiteljicama i knjižničarkom promiču kulturu čitanja i šalju ovogodišnju poruku Noći knjige: S knjigom nisi izoliran!

Tko bi uopće mogao pomisliti da četvrtaši mogu biti ozbiljni književni kritičari? Iznenadili biste se – itekako mogu! Naš 4. a iz Lučkog postao je prava ekipa malih, ali velikih kritičara. Objavili su virtualnu knjigu kritičkih osvrta na pročitano djelo, a u prilogu pokazali svu raskoš svoje kreativnosti. Nacrtali su roman u stripu – za svaku pohvalu! Tu im nije bio kraj! Odlučili su prikazati likove romana kroz likovna djela uz komentare. Lijepo je vidjeti dječje rukopise uz svu ovu tehnologiju. Zanimljiva virtualna izložba vas čeka. Morate ju obavezno posjetiti!

Oni malo veći, šestaši i osmaši, pohvalili su se da čitaju raznovrsne knjige izvan lektirnog popisa. Odlučili su isprobati razne digitalne alate i pokazali svu svoju kreativnost i informatičku sposobnost. Stvorili su digitalne plakate s prijedlogom knjiga za čitanje – svoje najdraže knjige! Uokvirili su ih i okupili se u virtualnoj galeriji te iznijela svoja razmišljanja o važnosti čitanja. Nastao je tu i vrlo zanimljiv strip šestašice – pravo književno djelo, a jedan petaš nas je počastio likovnim radom za uvodno otvaranje izložbe!

Mila Pandžić

 

 

 

 

 

  Noć knjige, 2020. - Mali, ali veliki kritičari - 4. a razred OŠ Lučko     

             

 

 

 

 

 

 

Noć knjige, 2020. - Virtualna galerija - 4. a razred OŠ Lučko

 

 

 

 

 

   

 

  Noć knjige, 2020. - Virtualna izložba - 6. i 8. razredi OŠ Lučko

 

 

 

 

Školska godina 2017./2018.

 

U našoj školi upriličena je Noć knjige (23. travnja 2018. godine). Učenici su recitirali i na različitim instrumentima izvodili  pjesme poznatih pjesnika te razgledali izložbu "Moja prva knjiga", učenika trećih razreda. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi glazba nam je pomogla u slavljenju i promicanju ljubavi prema knjizi.

Recitale su izvodile Iva Dunđer i Ana Stehlik, učenice sedmih razreda, a pjevanje i sviranje su upriličili Tiana Ljubas i Ema Lončar (klarinet), učenice petih razreda,  Leon Stipić (električna gitara), Antonela Krpan i Lucija Kaurinović (klavir) i Nicol Tadić (bisernica) iz sedmih razreda.


   

 

 

 

 

​​

 

 

 

 

 

 

 

 

Školska godina 2012./2013

.   

U utorak, 23. travnja 2013., članovi Čitateljskog kluba naše škole prisustvovali su otvorenju izložbe Ane Šesto i predstavljanju knjige Silvije Šesto (uz glazbenu pratnju Roberta Međurečanina). Poetske i prozne tekstove domaće i strane književnosti interpretirali su Sven Medvešek i Mirna Medaković. Neki učenici sudjelovali su i u predstavi uz glumicu Margaretu Perišić, a glazbu za kraj na neobičnim instrumentima izvodio je Davor Peršić.Programi


Projekti 
TražilicaKalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 3. 2012.

Ovaj mjesec: 1279
Ovaj tjedan: 306
preskoči na navigaciju